LAND ART LO BUNKER[En construcci贸] 馃懛

  4t CONCURS DE LAND ART 
BEL GATELL

FORADADA 2019

Intervencions art铆stiques a la Natura

Els organitzadors del Trail Lo Bunker, amb la col·laboraci贸 de l’Ajuntament de Foradada, convoquen el Concurs de Land Art Bel Gatell al terme municipal de Foradada. Les intervencions art铆stiques a la natura es realitzaran concretament als paratges marcats per l'organitzaci贸, amb la particularitat que tots s贸n llocs pels quals passar脿 el recorregut de la caminada de muntanya del Trail Lo Bunker (circuit geod猫sic del Munt-Montson铆s), que t茅 lloc el primer diumenge de juny. 

El concurs est脿 adre莽at a totes les persones majors d’edat que simpatitzen amb les intervencions art铆stiques a la natura.


L’objectiu principal del concurs 茅s contribuir al manteniment i als valors de respecte de l’entorn natural i la creaci贸 d’espais de conservaci贸 i di脿leg amb la natura. 脡s per aix貌 que els projectes art铆stics dels participants poden estar relacionats amb qualsevol de les categories que s’anomenen art natura, land art o earth art, amb materials i processos diferents, com ara escult貌rics o paisatg铆stics. 

Els projectes han de partir de conceptes que facin una proposta de reflexi贸 sobre el paisatge i/o provoquin una interacci贸 amb l’entorn natural i social. Es pret茅n que, d’alguna manera, les obres participin del context geogr脿fic, ambiental, hist貌ric, cultural o espiritual del lloc on se situaran. Els materials emprats per a l’obra s贸n d’elecci贸 de l’autor, per貌 han de durar prou per poder-se valorar el dia de la caminada esmentada i han de ser respectuosos amb l’entorn. Els artistes han de tenir en compte que les
obres s’han d’integrar al paisatge i que quedaran permanentment al lloc on s’han fet, sense cap mena de vigil脿ncia, i per tant han de tenir en compte les interaccions amb el clima, la fauna i els visitants.

No s’acceptar脿 cap projecte no realitzat amb material natural o que utilitzi material o subst脿ncies nocives per a les persones o per al medi ambient, ni tampoc aquells projectes que impliquin un moviment de terra,
roques o tala d’arbres i bosc que afectin sensiblement l’espai natural. De fet, els agents rurals de la zona vigilaran i exigiran el compliment de la normativa vigent de medi ambient, ja que hi ha greus sancions en cas de no fer-ho. Els responsables del concurs no es fan responsables de qualsevol accident o vulneraci贸 de la normativa vigent que es pugui fer abans, durant o despr茅s de la realitzaci贸 de les obres. Els artistes s贸n responsables de deixar la seva obra de manera que no pugui interferir en la seguretat dels visitants. 

Cada artista haur脿 d’omplir, abans de fer l'obra, un full de sol·licitud amb una petita descripci贸 de l'obra, els materials emprats, la ubicaci贸 i una explicaci贸 de les caracter铆stiques i de la interacci贸 amb l’entorn natural i/o el paisatge. Per als projectes col·lectius s’ha d’escollir un representant les dades del qual han de constar en el full de sol·licitud. Les ubicacions de les obres es donaran en ordre a partir de la recepci贸 de les sol·licituds.

Si l'organitzaci贸 del concurs creu que no es adient el projecte presentat a la sol·licitud, pels materials emprats o per no participar del context geogr脿fic, ambiental, hist貌ric, cultural o espiritual del lloc, l’obra pot ser no autoritzada des de l’organitzaci贸. Nom茅s aquelles obres que siguin confirmades com a aptes podran participar al concurs. 

El full de sol·licitud s’haur脿 d’enviar a l'adre莽a electr貌nica seg眉ent: trailobunker@gmail.com.


La propietat intel·lectual de l’obra pertany al seu autor/a, per貌 aquesta persona es compromet a deixar l’obra ubicada al lloc on s’ha fet pel gaudi de qualsevol persona, de manera que passa a formar part del patrimoni art铆stic i cultural del municipi. L’autor tamb茅 cedeix els drets d’imatge de l’obra als organitzadors del concurs per poder emprar imatges de l’obra en qualsevol publicaci贸, digital o escrita, tot i que sempre apareixer脿 el nom de l’autor/a. 

La participaci贸 en aquest concurs suposa l’acceptaci贸 d’aquestes bases.

Per a m茅s informaci贸, poseu-vos en contacte amb l'organitzaci贸 del concurs: trailobunker@gmail.com

Recordeu que les ubicacions de les obres es donaran en ordre a partir de la recepci贸 de les sol·licituds.


La valoraci贸 de l’obra per part de l'organitzaci贸 ser脿 APTE o NO APTE.
Obres guanyadores (edici贸 2016)

Premi del jurat: "Los Vidells", de John BoliartPremi popular (concedit pels caminadors del 3r Trail Lo Bunker): "L'ou de Pasqua", de Fernando Maldonado